Nederlands
English
 
De VibroCool™

De VibroCool™ is een hoogfrequent koudwater vibratiesysteem.

De koude trillingen weken afvalstoffen als zuren en kooldioxide los van de zenuweinden welke pijn veroorzaken als perifere neuropathie, dystrofie en andere complexe pijn syndromen

AFVALSTOFFEN

Dat afvalstoffen als kooldioxide en zuren zich aan de zenuwuiteinden hechten kent verschillende oorzaken. Naast oorzaken als slechte doorbloeding door trauma’s, aandoeningen en verwondingen, leidt een verkeerd voedselpatroon ook tot een toename van deze klachten. Steeds vaker worden de negatieve effecten van onze suikerconsumptie duidelijk. Een overdaad aan suikers, ook wel koolhydraten genoemd, kan bijvoorbeeld tot diabetes leiden. Bij het verbanden van koolhydraten komt energie en zuur vrij. Bij een slechte doorbloeding worden deze zuren onvoldoende afgevoerd door het bloed. De zuren en afvalstoffen hechten zich aan de spieren en zenuwuiteinden wegens een slechte doorbloeding. Omdat de afvalstoffen in aanraking komen met pijnpunten in de zenuwen worden pijnsignalen afgegeven aan de hersenen waardoor de patiënt pijn ervaart.

BLOEDCIRCULATIE

Voor het afvoeren van afvalstoffen is een goed werkende bloedcirculatie nodig. Bij de meeste aandoeningen en ziekten werkt de bloedcirculatie niet naar behoren. Na een behandeling van enkel 1-5 minuten verbeterd de VibroCool™ de bloedcirculatie en stijgt het zuurstofgehalte aanzienlijk. Verse zuurstof kan de geïrriteerde delen weer bereiken wat nodig is voor heling en genezing. De PH waarden stijgen waardoor er weer een gezond zuur-base evenwicht ontstaat. De VibroCool™ heeft als een ware een soortgelijke functie als de longen voor ons lichaam. Er komt meer zuurstof in en kooldioxide wordt weer afgevoerd.

IMMUUNSYSTEEM

Het immuunsysteem krijgt door de therapie tevens een boost omdat de witte bloedcellen worden geactiveerd die verantwoordelijk zijn voor het tegengaan van infecties en virussen. Dit process is bekend als “margination” (in het engels)

BEWEGINGSVRIJHEID

In plaats van orale of geïnjecteerde anti- ontstekingsmedicijnen wordt de pijn en zwelling van patiënten direct verminderd en krijgen zij hun bewegingsvrijheid terug. Tevens kent het gebruik van de VibroCool™ geen bijwerkingen zoals dat wel het geval is met het gebruik van medicijnen.
RESULTAAT

Behandelingen, oefeningen en manipulaties kunnen na de therapie gemakkelijker en met blijvend resultaat door de patiënten worden uitgevoerd. Omdat direct resultaat worden geboekt, groeit de motivatie van de patiënten enorm en kunnen zij sneller terugkeren naar hun normale bewegingsvrijheid. Vooral voor patiënten met chronisch pijnklachten die jarenlang geen of weinig verbetering merken en afhankelijk zijn geworden van vaak zware medicijnen is dit snelle resultaat vaak een openbaring.

De VibroCool™ voor therapeuten, sportscholen en sportvereniging


Voor fysiotherapeuten, chiropractors, osteopaten en manuele therapeuten is de VibroCool™ een zeer nodige aanvulling op de bestaande manipulatie- en behandel technieken. Bestaande technieken als oefeningen en manipulaties geven niet altijd het gewenste resultaat omdat afvalstoffen zich gehecht hebben aan de zenuwuiteinden en dit vaak de hoofdoorzaak is van de pijnklachten. Eerst moeten deze stoffen dus verwijderd worden.


Dat kan nu effectief, pijnloos en snel middels de VibroCool™. Patiënten die vooraf aan de behandeling de VibroCool™ therapie ondergaan, ervaren direct een sterke pijnreductie en een vergrootte bewegingsvrijheid en flexibiliteit. Dit komt omdat de afvalstoffen losgeweekt en getrild worden van de zenuwuiteinden en terecht komen in de diepe bloedcirculatie. De VibroCool™ verbetert tevens de betreffende bloedcirculatie waardoor het lichaam zelf de afvalstoffen kan afvoeren. Vervolgens kan uw patiënt uw behandeling pijnloos en doelmatig ondergaan en oefeningen weer uitvoeren. Tevens is een voedingsadvies met een verminderde inname van suikers een goede aanvulling voor de therapie.

Dat kan nu effectief, pijnloos en snel middels de VibroCool™. Patiënten die vooraf aan de behandeling de VibroCool™ therapie ondergaan, ervaren direct een sterke pijnreductie en een vergrootte bewegingsvrijheid en flexibiliteit. Dit komt omdat de afvalstoffen losgeweekt en getrild worden van de zenuwuiteinden en terecht komen in de diepe bloedcirculatie. De VibroCool™ verbetert tevens de betreffende bloedcirculatie waardoor het lichaam zelf de afvalstoffen kan afvoeren. Vervolgens kan uw patiënt uw behandeling pijnloos en doelmatig ondergaan en oefeningen weer uitvoeren. Tevens is een voedingsadvies met een verminderde inname van suikers een goede aanvulling voor de therapie.

Ook voor sporters is de VibroCool™ enorm geschikt. Door sporten kan verzuring optreden, een pijnlijk en branderig gevoel van de spieren. Verzuring treedt op door een verhoogde concentratie van waterstof ionen en melkzuur. Dit zijn stoffen die vrijkomen bij verbranding van koolhydraten. Wanneer er onvoldoende zuurstof in het lichaam is om deze afvalstoffen te verbranden en via het bloed af te voeren treedt verzuring op. Een uitstekende methode om verzuring tegen te gaan is het gebruik van de VibroCool™. Het koude en hoofdfrequent trillend water verbetert direct de bloedsomloop en het zuurstofgehalte waardoor de verzuring en daarmee de pijn verdwijnt. Een VibroCool™ voor sportscholen of sportverenigingen onder professionele begeleiding is dus een welkome aanvulling om de prestaties van de sporters op peil te houden en zelf te verbeteren.

Voordelen van de VibroCool™

 • De therapie neemt maar enkele minuten in beslag.
 • Het gebruik van de VibroCool™ leidt tot een sterke reductie van pijn en jeuk.
 • Resultaten zijn al na de eerste behandeling direct merkbaar.
 • Behandelingen en manipulaties kunnen gemakkelijker en met minder pijn worden uitgevoerd.
 • Bediening is eenvoudig, ergonomisch en kan door de patiënt zelf worden uitgevoerd.
 • De therapie geeft een boost aan het immuunsysteem, orgaanfuncties en cel vernieuwing.
 • Afvalstoffen worden snel en pijnloos losgeweekt van de zenuwuiteinden.
 • De PH waarden nemen na 1 minuut met gemiddeld 10 % toe van een zure omgeving naar meer basische waarden.
 • Verbetert de proprioceptie = beter evenwicht
 • Volledig computergestuurd.
 • In tegenstelling tot het gebruik van pijnmedicatie of anti-ontsteking medicijnen wordt het lichaam niet met chemicaliën belast.
 • Na een langere behandeling van 2-5 minuten nemen de waarden van de doorbloeding, zuurstof gehalte en PH waarden proportioneel toe.
 • De doorbloeding verbeterd al na 1 minuut met gemiddeld 50% procent
 • Het zuurstofgehalte in het bloed neemt al na 1 minuut toe met gemiddeld 30 %
 • Resultaten zijn blijvend bij het volgen van de juiste voeding en behandeladviezen. Patiënten ervaren na de behandeling een directe pijnvermindering, meer bewegingsvrijheid en minder zwelling.
 • Afvalstoffen worden snel en pijnloos losgeweekt van de zenuwuiteinden.
 • Gebruiksvriendelijk systeem.

De behandeling

De patiënt neemt zitting op de kruk en plaatst de benen in de opening van de VibroCool™. Middels een siliconen kap worden de openingen na zitting op een comfortabele wijze afgesloten. Hierdoor blijft de patiënt droog bij opspattend water. Het water kan op elke gewenste temperatuur worden ingesteld. Rekening houdend met de individuele kou tolerantie van de patiënt. Echter geldt hoe kouder hoe beter ( 1-4 graden Celcius). De afvalstoffen worden zo beter losgeweekt waardoor ze terecht komen in de dieper liggende bloedcirculatie waarna ze door het lichaam kunnen worden afgevoerd.


De trillingsfrequentie kan tevens per patiënt worden ingesteld. Frequenties variëren van 30 Hz, 45 Hz tot 60 Hz. Hoe harder de trillingen hoe beter de afvalstoffen worden losgeweekt van de zenuwen en hoe dieper ze in de bloedcirculatie terecht komen waardoor ze door het lichaam kunnen worden afgevoerd. De duur van een behandeling varieert tussen 1-5 minuten afhankelijk van de conditie van patiënt, de ernst van de klachten en of de klachten chronisch of acuut zijn.


De tijdsduur kan steeds met 30 sec worden verlengd en op elke gewenst moment worden stopgezet. Het aantal behandelingen is net als de duur van de behandelingen patiënt specifiek. Echter al na de eerste behandeling worden grote merkbare verbeteringen geboekt. De resultaten van de VibroCool™ behandelingen zijn blijvend mits de correcte behandel- en eventuele voedingsadviezen worden gegeven en oefeningen door de patiënten op de juiste wijze worden uitgevoerd.

Waar helpt het tegen
 • Zenuwpijn/neuropathie
 • Lage en hoge rugklachten (hernia’s
 • Gewrichtsproblemen
 • Sportblessures
 • Doorbloeding problemen
 • Nachtelijke spierkrampen
 • Rusteloze benen/ etalage benen
 • Huidproblemen
 • Hielspoor
 • Jicht
Voor vrijwel iedere indicatie en klachtenpatroon is de ondersteunde inzet van de VibroCool™ geschikt.
Bijvoorbeeld: Neuropathie

Patiënten die gediagnosticeerd zijn met aandoeningen als Reuma en Diabetes kampen veelal met de hiernaast genoemde klachten. Zij hebben veel baat bij deze therapie omdat de doorbloeding sterk verbeterd en afvalstoffen zich niet langer meer hechten aan de zenuwuiteinden waardoor pijn wordt ervaren.

Contra-indicaties

Bij patiënten die zijn gediagnosticeerd met kanker wordt het gebruik van de VibroCool™ afgeraden. Hetzelfde geldt bij brandwonden en infecties.

Interested in education?
For more information on course and certification please get in touch with us
Made on
Tilda