Nederlands
English
 
Spiergewrichtologie
De Doctor heeft drie verschillende graden behaald. Een doctoraal in chiropractie, een bachelorsgraad in menselijke biologie, een medegraad in wetenschap en diploma's voor radiologie en radiografische interpretatie. Zijn specialiteit is zijn behandeling van de Conger Spier. Deze behandeling noemt hij de Spier-gewrichtologie. Volgens de spiergewrichtologie is deze niet-bekende spier veelal de oorzaak van lichamelijke klachten aan de rug, heupen en knieën, omdat het de enige spier is, die in verbinding staat met de tussenwervelschijven van de lumbale wervelkolom en het bovenbeen.

Deze behandeling noemt hij de Spier-gewrichtologie. Volgens de spiergewrichtologie is deze niet-bekende spier veelal de oorzaak van lichamelijke klachten aan de rug, heupen en knieën, omdat het de enige spier is, die in verbinding staat met de tussenwervelschijven van de lumbale wervelkolom en het bovenbeen.
De Conger Spier
De Conger Spier is één van de belangrijkste spieren voor het laten bewegen van je lichaam. Helaas wordt hij zelden gezien als een bron van pijn. Toch kan hij gelinkt worden aan lage rugpijn, pijn in de heup en in de benen. Losstaand of in een combinatie daarvan. Als je met standaard behandelingen geen verbetering ziet of zelfs een uitbreiding van de klachten krijgt naar bijvoorbeeld de borstkas, dan is de kans groot dat het probleem in de Conger Spier zit.

Het is één van de belangrijkste spieren die vast zit aan de rugwervels. Op het moment dat deze samenwerkende spier verkrampt, ontstaan er diverse problemen in de rug. De klachten zijn moeilijk te duiden, omdat spieren in de omgeving van de Conger Spier deze verkramping proberen te compenseren. Typische klachten zijn:

Pijn in de lage rug die kan uitstralen naar de middenrug en/of naar de voorkant van de buik en borstkas gebied. Soms verergert de pijn bij het opstaan vanuit een zitpositie. Staan, lopen en liggen kan allemaal moeilijk zijn. Bekken- en buikproblemen kunnen voor komen. Zitten geeft vaak verlichting, echter het strekken van het been bij autorijden verergert de klachten.

Gelukkig is met een aantal standaardtesten makkelijk vast te stellen of men een probleem heeft met de Conger Spier. Een van de belangrijkste is de standafwijking van het bekken (zie figuur boven).
Made on
Tilda