Nederlands
English
 
Second opinion nodig?
Riskeer niet uw werk, zin en gezondheid.
Vraag een second opinion aan bij de praktijk van Dr. Conger.

Dit kan gaan over verschillende lichamelijke klachten zoals; orthopedische-, neurologische klachten maar ook over vaatklachten.
DE TELEGRAAF
Tienduizenden onnodige operaties

Ziekenhuizen voeren jaarlijks zeker 25.000 operaties uit die medisch gezien niet noodzakelijk zijn. Dat heeft zorgverzekeraar CZ berekend.

Het bedrijf zal met de gegevens in de hand naar ziekenhuizen stappen om uitleg te vragen. Volgt er geen goede verklaring voor bepaalde uitgevoerde operaties, dan kan CZ besluiten minder zaken te doen met een ziekenhuis of daar helemaal mee te stoppen. Dat zei een woordvoerster van CZ zaterdag naar aanleiding van berichtgeving van RTL Nieuws.
Volgens CZ weet iedereen dat artsen soms te snel naar het operatiemes grijpen, maar verandert er niets aan die praktijk. Dat leidt tot onnodige gezondheidsrisico's voor de patiënten, maar ook tot verspilling van miljoenen euro's, aldus CZ.

De zorgverzekeraar onderzocht 12 aandoeningen waarvan bekend is dat die vaker worden geopereerd dan wenselijk is. Van de circa 500.000 ingrepen voor deze aandoeningen in 2010 was minimaal 5 procent overbodig. Dat getal is nog aan de voorzichtige kant, benadrukte de woordvoerster.

Vooral bij spataderen, staar, middenoorontsteking en rughernia's gaan velen onnodig onder het mes. Vaak volstaat een minder ingrijpende behandeling. Ook vindt CZ dat artsen meer met patiënten moeten praten over de alternatieven en hen moeten laten meebeslissen over de behandeling. In 20 à 30 procent van de gevallen kiest een patiënt dan volgens CZ voor een andere behandeling dan een operatie.

Second opinion nodig?

Riskeer niet uw werk, levensvreugde & gezondheid.
Made on
Tilda