Nederlands
English
 
ARTIKELEN
Unieke behandeling rugklachten
Amerikaanse chiropractor maakt wereldse ruggen beter.

Unieke methode voor iedereen beschikbaar

Eindhoven - Dr. Ronald E. Conger is een Amerikaanse chiropractor, die met een eigen onderzoek een doorbraak heeft geforceerd in zijn vakgebied. Hij boekt veel succes met zijn behandelmethode waardoor de grootsen der aarde, zoals Mel Gibson, tot zijn klantenkring behoren. Nu is deze specialist beschikbaar voor iedereen. Hij houd namelijk praktijk in Veldhoven.

Dr. Ronald E. Conger is al twintig jaar werkzaam als chiropractor. Zijn behandelmethode is uniek in Nederland Als enige deed hij onderzoek naar de Conger Spier. Dit is een spier die mensen wel hebben en dieren niet *. "Dat is waarschijnlijk de reden dat dieren geen echte rugklachten hebben". Volgens Dr. Conger is deze niet-bekende spier veelal de oorzaak van lichamelijke klachten aan de rug, heupen, knieën, omdat het de enige spier is, die in verbinding staat met de tussenwervelschijven van de lumbale wervelkolom en het bovenbeen.

De spier kan de oorzaak zijn van een slechte of goede houding, van pijn of geen pijn.
Iedereen met rug-, been-of nekklachten kan bij Dr. Conger terecht. Tijdens dit gesprek onderzoekt Dr. Conger de klachten. Röntgenfoto's zijn meestal overbodig. "Op de foto's zie ik wel schade, maar niet de oorzaak en daar gaat het om". Tijdens het eerste bezoek
onderzoekt Dr. Conger de Conger Spier, de rug, nek, heupen en knieën. Om de klachten goed te behandelen, geeft hij een eerst een lichte massage om de spieren en botten voor te bereiden op de chiropractische behandeling.
"Ik strek de spieren een aantal keren, zet het bekken en andere botten recht en vervolgens leer ik de patiënt deze zelf te strekken, zoals het bekken en andere botten recht blijven zitten en niet altijd gekraakt hoeven te worden".
Voor een consult is geen verwijskaart van de huisarts nodig en de behandeling wordt grotendeels vergoed door zorgverzekeraars. Chiropractie valt onder natuurlijke geneeswijzen. Dr. Conger is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Chiropractoren.
*Dieren hebben deze spier wel, maar bij de dieren is het niet zo functioneel als bij de mens,
met als uitzondering de aap. Bij de aap heeft deze spier 50% functionaliteit in vergelijking met dat van een normaal mens, omdat bij de aap de spier maar voor 50% ontwikkeld is. In een ander dier is de Conger Spier ontwikkeling en functie ongeveer 10% ten opzichte van een normaal gezond persoon.
Made on
Tilda